Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Easypower’s Hermione eli ”Havu”

FI54722/22, koiran koiranet linkki tässä

syntynyt 14.10.2022

narttu, ruskea tricolour, lyhytkarvainen

Terveystulokset:

kyynärät 0/0

Lonkat B/B

Olkanivelen osteokondroosi: ei todettu/ei todettu

selkä: VA0 (normaali), lukumäärä: 0

LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne s1-s2 tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne)

Omistaja: Taija Heikkilä, Salo (jalostusoikeus Taija Salokannel)

koko n. 48 cm ja 14 kg

image0

 

Omistajansa Taija Heikkilän 17.4.2024 kirjoittama esittely koirastaan:

Omena ei kauas puusta putoa.. Ulkonäöltään Havu on nuorempi versio emästään Ihkusta, hyvä että välillä omansa tunnistaa Havu on tällä hetkellä 1,5 vuotta. Kokemukset vedestä vielä vähäiset, kahlaa mielellään ja perheen vanhemman koiran perässä uinut muutaman pienen pätkän. Autossa matkustaminen on ollut rentoa pennusta asti ja autossa Havu nukkuu rennosti. Havun kanssa tehdään pääasiallisesti agilityä. Palkkautuu hyvin namilla, lelulla ja kehuilla. On helpottanut suuresti kouluttamista, kun virettä on ollut helppo vaihdella valitsemalla palkka sopivaksi harjoitettavaan asiaan nähden. Kykenee rauhoittumaan hyvin, kentän laidalla ilman ääntelyä.

 

Ei juurikaan hauku. Arjessa muutenkin erittäin helppo ja kestää myös tekemättömyyttä hienosti. Peilaa tunnetiloja arjessa ja treenatessa. Jos kokee epäonnistumista, vire ja vauhti laskee. Havu on koira, jota tässä on vaikea ihmisen yrittää huijata. Havu on nöyrä ja haluaa tehdä oikein. Kun osaa asian, itsevarmuus kasvaa sekä myös vauhti. Havu lukee hyvin ihmisiä ja koiria. Suhteuttaa oman käytöksen vastapuolen mukaan. On hyvin sosiaalinen ja leikkisä. Ei ymmärrä välttämättä, että kaikki eivät ole yhtä ystävällisiä. Käyttää nenää voimakkaasti niin hyvässä, kuin pahassa. Joskus nenä saattaa sulkea korvat ja peuran perään pinkaisu on liian houkuttelevaa.

 

Kaikki 42 hammasta löytyy suusta, hyvällä purennalla. Ei ääni, eikä alusta arkuuksia. Treenatessa paineistuu hieman, jos pidetään kiinni pannasta tai valjaista. Eikä luontaisesti työskentele ihan lähellä ihmistä. Arjessa taas hakeutuu syliin ja ihan viereen. Ei resursseja ja ottaa avoimesti vastaan esimerkiksi meille kotiin hoitoon tulleet vieraat koirat. Sopeutuu nopeasti uusiin paikkoihin mm. hoidossa ollessaan eri ihmisten luona, eikä stressaannu muutoksista. Ei ole sairastellut vielä kertaakaan. Hyvin toimiva ruoansulatuselimistö. Helppo käsiteltävä esim. hieronnassa rauhoittui heti ensimmäisellä kerralla nukkumaan. Ei ole ilmennyt autojen tms. jahtaamista. Mielestäni Havun parhaimmat puolet ovat maltti, sosiaalisuus ja keskittymiskyky.

 

Havun agilityn starttiluokan kisa maaliskuussa 2024:

https://youtu.be/xqeykVqyFyU

 

image1