Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

F-pentue Tigru-Riff kesälle 2021

Pentusuunnitelmat kesälle 2021 Tigru (Easypower’s Bianca) ja Riff (Welshriverdee like Crazy)

F-pennut syntyneet 28.7.2021 (3 urosta ja 3 narttua)

Odotan pentueesta työintoisia ja terverakenteisia koiria.

Esittelyt tulevista vanhemmista:

WELSHRIVERDEE LIKE CRAZY eli Riff

FI46750/16 s. 25.4.2016 musta-valkoinen ja lyhytkarvainen uros

terveystulokset:

26.3.2021 silmätutkimus: terve

Lonkat: A/A

Kyynärät 0/0

Olkapäät: sairas/terve (oc-muutos löytyi yllättäen virallisissa olkakuvissa, jotka lausuttu 10.12.21 – todella ikävä yllätys vasta f-pentujen syntymän jälkeen)

Selkä: VA0, LTV0

omistaja: Janne Komulainen

Riff istuu kalliolla 4 2021 riff katse kameraan edestä 4 2021riff seisoo kalliolla 4 2021 riff seisoo kalliolla 4 2021 katse eteen riff nukkuu kotona 4 2021 riff lumimaisemassa talvi 2021riff agilitypituudella kuva veera rahikainen agilitykuva riff kepeillä veera rahikainen

Jannen kirjoittama luonne-esittely koirastaan:

Luonteeltaan Riff on leikkisä työmyyrä, joka haluaa tehdä asiat oikein. Treenikentillä intoa tekemiseen löytyy, eikä se lopu kesken. Riffille mieleisimmät tehtävät ovat ne missä saa mennä kovaa räkä poskella. Vaikka kovaa meneminen on mieleistä, tuo oikein tekemisen halu hallittavuutta nopeuden vastapainoksi. Tämä ilmenee agilityssä herkkänä ohjauksena ja ns. miettimisenä opetuksen alla olevissa tehtävissä. Palkkana Riffille toimii parhaiten vetoleikki, mutta tarpeen tullen myös namit kelpaa. Leluiksi kelpaa melkein mikä tahansa kepeistä narupalloon. Tärkeintä että sitä voi vetää ohjaajan kanssa tai sitä voi heittää.

 

Työlinjojen takaa Riffille tulee vahva paimennusvietti. Harmillisesti Riff ei ole koskaan päässyt toteuttamaan viettiään lampaille, joten sen paimennusominaisuuksista ei ole tietoa. Silmän käyttöä on ilmennyt eläimille, joten ainakin osa vietistä on tallessa. Lisäksi silmän käyttöä ilmeni jossain vaiheessa leluille, mutta huomioimalla tämä taipumus palkkauksessa se ei vaikuttanut treenaamisen. Varsinaista riistaviettiä Riffillä ei ole.

 

Kotioloissa Riff on hyvin rauhallinen ja yleensä käyttää aikansa lepäillen. Kokonaisuutena Riff on ollut helppo koira, ja sen kanssa on ollut helppo kulkea erilaisissa paikoissa. Muiden koirien kanssa Riff tulee toimeen sukupuolesta välittämättä. Vieraiden ihmisten kanssa Riff tulee hyvin toimeen.

Linkkejä Riffin videopätkiin:

Tokoharjoittelua:

https://youtu.be/lobED-AnCR8

https://youtu.be/EJoS5ZZ9aL0

https://youtu.be/QTm3X3X7fis

agilitykisoja:

https://youtu.be/QXLXrfwVLg8

agilityvalmennuksessa:

https://youtu.be/q9LhWcl0qh8

 

Easypower’s Bianca eli Tigru

ER16822/17

ruskea-valkoinen ja lyhytkarvainen narttu

terveystulokset:

20.1.2021 silmätutkimus: terve

Lonkat: A/A

Kyynärät 0/0

polvet: 0/0

Olkapäät: terveet (epävirallisesti tutkittu muiden luustokuvien yhteydessä)

Selkä: VA0, LTV0

MyDogDna 2/2019 ei löytynyt mitään kantajuuksia testattuihin sairauksiin muun muassa (12/2020 testattu lisäksi vielä EAOD):

– CEA free, CL free, TNS free, IGS free, MDR1 free, ISAG free, EAOD free

Harrastukset: pelastuskoiratoiminta, agility ja paimennus

Omistaja: Maria Lepänhaara

IMG_20201024_134346 IMG_20200927_120142 IMG_20200925_171744 IMG_20200925_165626 IMG_20200723_184316 IMG_20200429_215921

 

 

Marian kirjoittama esittely koirastaan:

Tigru on aktiivinen, reipas, ahne, työorientoitunut ja suht itsenäinen 4- vuotias. Tigru harrastaa ja opettelee yhdessä 13-vuotiaan Minni-Marian kanssa agilitya. He ovat kisanneet vasta 3 virallista agilitykisaa. Tigru on hyvin oppivainen ja nykyisin myös jaksaa treenata toistoja toisin kuin ennen.

 

Marian kanssa Tigru käy treenaamassa pelastushakua ja -jälkeä. Haussa ilmaisee maalihenkilöt haukulla ja olisi jo peruskokeeseen valmis. Kokeita ei vaan nyt järjestetä koronan vuoksi… Jäljestämisestä Tigru tykkää ja se on sille helppoa.

 

Paimennus on ollut nyt pidempään tauolla, kun aika ei vain riitä. Mutta on paimentanut sekä lampaita että nautoja.

 

Tigrulla on välillä uusissa tilanteissa hieman häiriöherkkyyttä, mutta oppii kuitenkin nopeasti miten kuuluu toimia. Pelastuskoiratreeneissä vaikeissa tilanteissa on joskus ilmennyt ulkopuoliseen häiriöön reagoimista aluksi. Esimerkiksi alkusyksystä pimeässä ja jonkun liikkuessa samanaikaisesti on ilmaisuhaukun kanssa ollut aluksi haasteita. Pimeä ei vaikuttanut koiran etsintään vaan vain haukkumiseen, mutta tätä työstämällä myös haukku taas löytyi. Agilitytreeneissä ei ole ottanut häiriötä mistään – ei muista koirista eikä ihmisistä tms. Agilitykisoissa saattaa vielä käydä moikkaamassa tuomaria, mutta tämäkin jäänee myöhemmin pois kun sekä koira että 13-vuotias ohjaajansa saavat lisää kokemusta. He ovat vasta aloittaneet kisaamisen ja olleet vasta 3 virallisessa agilitykilpailussa. Tigru ei reagoi ääniin tai paukkuihin.

 

Tulee toimeen muiden koirien kanssa niin halutessaan, mutta välittää enemmän omasta laumastaan kuin muista. Taito olla huomioimatta muita koiria on hämmästyttävä. Jonkin verran Tigrulla on epävarmuutta, joka tulee esiin varsinkin jos toinen koira on myös epävarma. Yleensä tämä menee ohi, kun molemmat ärähtävät kerran ja antavat sitten olla. Mutta tässä taitaa olla enemmän kyse siitä, että Tigrua ei ole tullut sosiaalistettua vieraisiin koiriin pentuna kovin paljon. Tigrun perheessä on iso koiralauma omasta takaa, joten sosiaalistaminen muihin koiriin jäi liian vähälle. Toimii hienosti omassa laumassa ja myös kun hoitokoiria tulee laumaan silloin tällöin. Sujahtaa helposti myös esim. Taijan laumaan… syksyllä 2019 Taijalla olikin tilanne että hänen kotona oli omien 3 koiran lisäksi siskokset Tigru ja Yanda molemmat eri laumoista. Ja lauma toimi hyvin yhdessä vaikka siinä oli koiria yhteensä 3 eri laumasta ja vaikka 2 nartulla oli pentueetkin yhtaikaisesti. Tigru on luonteeltaan toisia koiria kohtaan enemmän erakko kuin laumasielu mutta sopeutuu kyllä isompaankin porukkaan tarvittaessa. Tigru ei ole riidanhaluinen vaan valitsee mieluummin poistumisen paikalta. Sitä pystyy hyvin pitämään myös vapaana vaikka olisi vieraitakin koiria. Tigru ei aloita tai ylipäätään rähjää vastaantuleville koirille. Käytän Tigrua myös omissa pelastuskoiratreenien hallittavuustreeneissä häiriökoirana, koska se kestää esim. paikallaanolon tai seuraamisen vaikka toinen koira rähjää sille. Tigrun kanssa on oltu myös koirapuistossa, siellä se vain noteerasi oman lauman ja kaikki muut olivat ilmaa.

 

Tigru osaa olla hyvin myös yksin kotona, autossa jne. Se kulkee bussissa hienosti, kaupungilla jne. Ei ota juurikaan paineita tällaisista tilanteista. Myös esim. syksyn 2019 Ruotsin reissu laivalla ja autolla onnistui helposti Tigrun kanssa.

 

Tigru rakastaa lapsia ja lapset sitä. Tigru on erittäin uskollinen pallonpalauttaja..

Tigru rakastaa kaikkea, missä on vettä ja ilmeisen hyvin periyttänyt tämän myös pennuilleen… Kaikki ojat ja lammikot käydään rämpimässä. Onneksi on lyhytkarvainen ja pitkäjalkainen.. Joten kuraa ja roskaa tulee Tigrun myötä vähän. Lumi ja siinä pyöriminen on myös ihanaa. Lyhytkarvaisuudesta huolimatta Tigru on säänkestävä ja ei tällä koiralla takit pysyisikään päällä. Sen verran on vauhdikasta menoa.

 

Ja kuten tuntuu olevan kaikkien Easypower’sin koirien kanssa.. Tigru on kotona jalat kohti kattoa lepäävä sohvanvaltaaja. Eli kotona ei juurikaan sählätä vaan katsellaan rauhassa elämänmenoa.

 

 

videolinkkejä:

Tigrun agilitytreenipätkiä:

https://youtube.com/watch?v=YKEX1EH_z0E&feature=share

https://youtube.com/watch?v=aSZ3kD7odwI&feature=share

Tigrun agilitykisoja:

Tigru , rata C ; https://youtu.be/oy3uYuHuYK8

Tuossa Wilhelminan pitämä instatili koiristamme

Myös Tigrua näkyy…

https://instagram.com/the_agilitydogs?igshid=azams8hj7x3e

 

the_sport_dog löytyy Tigrun ja Minnin TikTok tili

linkki: Agility (@the_sport_dog) TikTok | Watch Agility’s Newest TikTok Videos

ps. Tämä Tigrun toinen pentue. Lisää 2 vuoden takaista esittelyä, kuvia ja videopätkiä Tigrusta löytyy myös D-pentueen suunnittelu-kohdasta!