Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

C-pentue Ilo (Easypower’s Ariel) x Jim (Armatis Jolly Jim) syntyi 7.10.2018

Täällä pääset tutustumaan pentuihin tarkemmin:

http://salokannel.fi/?page_id=1055

D-pentueemme muuttuikin C-pentueeksi, koska Wiksun kanssa suunnitelmat eivät onnistuneetkaan. Joskus käy niin, mutta onneksi täyssisko Ilon kanssa pentusuunnitelmat menivät hienosti ja Ilo aloitti juoksunkin aiemmin kuin olin ennakoinut. Se sopii hyvin, koska toiveena on saada Ilo kuntoutettua vielä ennen kesän 2019 arvokisakautta.

Elokuussa 2018 a-pentueeni Easypower’s Ariel eli ”Ilo” astutettiin Armatis Jolly Jim -koiran eli ”Jimin” kanssa. Hienosti menneen astutuksen jälkeen syntyi tismalleen laskettuna päivänä eli 7.10.2018 yhteensä 7 pientä bc:n alkua. Sukupuolijakaumakin meni ihanteellisesti kun tuli 4 urosta ja 3 narttua.

Nämä pennut kaikki varattuja! Jollei sitten jotain yllättävää vielä tapahdu.

,

Kasvatustyöni tavoitteena on saada lisää työintoisia, ketteriä ja monipuolisia harrastuskoiria. Ilohan on todella työintoinen ja kiihkeäkin harrastuskaveri. Jim on luonteeltaan hieman maltillisempi, mutta kuitenkin innokas ja tasapainoinen koira. Mielenkiinnolla odotan että millaisia koiria näistä pienistä bc:n aluista kasvaa.

Otapa yhteyttä taija(at)salokannel.fi tai puh. 040 755 6118 mikäli olet tästä pentueesta (tai tulevista pentuesuunnitelmistani) kiinnostunut… kerron mielelläni lisää.

mde

20181012_210734 20181012_213320 20181012_213334 20181012_213412 20181012_213446 20181012_213502 20181012_213520

 

Ilo keinulla att 24.5.17  kuva: Rita Larjava

Ilo keinulla att 24.5.17
kuva: Rita Larjava

Tarkempi esittely Ilosta (lisää löytyy kotisivujeni omat koirat osiosta):

Ilo eli FI AVA ja FI AVA-H Easypower’s Ariel Koiran tiedot myös KoiraNetissä: Rekisterinumero: FI8301/14 syntymäaika: 6.2.2014 rotu: bordercollie kasvattaja: Taija Salokannel väri: red tricolour terveystulokset: – silmät: terveet – selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali) – kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet – lonkat A/A – geenitestit: CEA, CL ja TNS vapaa

ILON SULHANEN ON

JIM

VIRALLINEN NIMI: ARMATIS JOLLY JIM
Koiranet
Rotu: bordercollie
DNA: TNS-, CL-, IGS-vapaa
CEA-kantaja

Tarkemmat tiedot koirasta Johanna Mankisen kotisivuilta: Kennel Von Schneeland

Koitetaan molemmat saada aikaiseksi päivittää tietoja vielä tähän päivään… mutta aika samanmoisina ovat koirat pysyneet kyllä nytkin kuin mitä noissa muutama vuosi sitten kirjoitetuissa esittelyissä :).

Armatis Jolly Jim

Armatis Jolly Jim

Jim seisoo johannan kotisivuilta

Johannan kotisivuilta poimittua… päivitetään myöhemmin tähän päivään :)

Jim on laumamme tuorein jäsen. Ihastuin Jimin isään ja emään ja kun sen sukuakaan ei juuri Suomessa ole, niin olihan se pentu saatava. Haimme Jimin Hollannista heti, kun se oli 8 vkon ikäinen. Olimme aivan myytyjä heti, kun näimme pennun. Se oli niin reipas ja touhukas. Ja juuri meidän pentu syöksyi suoraan syliini. Jim pääsi ensimmäistä kertaa ulos tuolloin ja otti heti ison pihan haltuun. Kävi putkessa ja kiipesi keinulle ja juoksi ympäri pihaa. Myös junamatkat, hotellissa olo ja lentomatka sujui kuin vanhalta tekijältä.

Jim on mahtava persoona. Se rakastaa ihmisiä ja toiset koiratkin on sille ok juttu. Vähän se on yrittänyt lapsia paimentaa ja silmää se käyttää jonkun verran. Se on sellainen cool-tyyppi, sen motto voisi olla ”elämä on”. Se nauttii juoksemisesta. Jim voi viihtyä pihalla parikin tuntia. Se leikkii lasten hiekkaleluilla ja juoksee ja touhuu. Sen sinkoilua pihalla on hauska seurata. Se on myös aina valmis pelaamaan jalkapalloa. Se itse keksi, että se voi mennä maaliin, kun poikamme potkii palloa, ja ottaa palloa kiinni. Se saattaa lähteä maalilta, mutta palaa aina sinne takaisin. Nykyisin se jopa juoksee välillä suoraan maaliin, kun näkee, että poikamme tulee pihalle.

Jim on alusta asti vakuuttanut, että siitä tulee hyvä tokokoira. Se tekee asiat rauhallisesti ja miettii. Sitten kun se osaa, tulee mukaan vauhtiakin. Jimin myötä olen saanut tokoon lisää innostusta ja uutta asennetta. Edelleenkään meillä ei ole erityisiä tavoitteita tokoon. Olisihan se kiva valioksi saada, mutta kiire meillä ei ole. Pohjia vasta rakennetaan.

Jimin kanssa on treenailtu agilityn alkeita kevyesti pennusta asti. Siitä olisi tarkoitus tulla Karin agilitykoira. Itsekin olen välillä sitä koulutellut, kun se vaan on niin hauskaa. Jimin kanssa on hauska puuhata eri asioita. Se oppii melko nopeasti ja yrittää sitkeästi.

Muutama kerta ollaan lampaillakin käyty. Sytyttely on vielä kesken, mutta Jim on näyttänyt jo nyt, että siinä olisi potentiaalia hyväksi paimeneksi.

Jim on erittäin kaunis uros, omaa pitkän kropan ja kivan lyhyen turkin. Jim on mahtava, ihmisläheinen koira. Se on vielä tyrkympi hakemaan huomiota kuin Lotto. Se kiipeää mieluusti syliin ja hakee huomiota kirputtamalla. Se haluaa olla aina siellä, missä muutkin ovat. Jim on kultainen nuori mies.

Muutamia tuoreempia videolinkkejä Jimistä ja Jimin aiemmista jälkeläisistä (1 pentue Suomessa ja yksi Puolassa).

Jimin omaa agilitymenoa:

Jimin tytär Sinttinen (Jim x Lotto -yhdistelmästä)

Pokka-tytär samasta yhdistelmästä: