Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Kouluttajan esittely

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kouluttajan esittely

Tämän toiminimen takana on Taija Salokannel. Olen sekä kolmen lapsen äiti että aktiivinen koiraharrastaja Salosta. Perheeseeni kuuluvat kaksostytöt Sanni ja Silja (s. 2007) ja Sampo (s. 2010) sekä aviomieheni Tero. Lisäksi taloudessamme on tällä hetkellä 2 koiraa (bordercolliet Iisi ja Ilo). Varsinaiselta koulutukseltani olen taloushallinnon tradenomi, joten päätyöni on toimistossa. Agilityn kouluttaminen vie minua kuitenkin yhä enemmän mukanaan, joten sitä teen päätyöni ohessa sivutoimisesti. Onneksi työnantajani (ja aviomieheni) on ollut hyvin joustava ja olen pystynyt yhdistämään sekä päätyöni, sivutyöni, perhe-elämän ja oman aktiiviharrastamiseni suht hyvin.

Olen harrastanut koiria ja agilitya aktiivisesti jo vuodesta 1993 lähtien. Arvokisoissa (SM-kisat, MM-karsinnat, piirimestaruuskisat) olen kisannut omilla koirillani joka vuosi vuodesta 2002 lähtien. Olen kouluttanut kaikki agilitykoirani pennusta asti itse ja minulla on ollut koirat kaikista säkäluokista (mini, medi ja maxi), jotka kaikki ovat mm. sekä agility- että hyppyvalioita ja kaikki koirani (paitsi vielä nuorimmainen eli Ilo) ovat saavuttaneet myös mm. yksilömestaruudet Varsinais-Suomen piirimestaruuskisoissa. Lisäksi olen saanut lukuisia muita hyviä sijoituksia sekä normaaleissa kisoissa että arvokisoissa (mm. medi- ja maxiluokan SM-hopeat joukkuekilpailuissa vuosilta 2005 ja 2013 sekä maxiluokissa SM-joukkuemestaruudet vuosina 2016 ja 2017). Yksilö SM-kisoissa SM5 on tällä hetkellä parhain saavutukseni sekä maajoukkue-edustus vuoden 2015 PM-kisoissa bordercollie Iisin kanssa. Ja tavoitteita riittää edelleen! Tämän hetkiset kisakaverini ovat bordercolliet Iisi ja Ilo. Iisi on v. 2011 syntynyt ensimmäinen bordercollieni ja Ilo v. 2014 syntynyt Iisin ja Tepon tytär omasta A-pentueestani.

Agilitykoulutusohjaajakurssin olen käynyt vuonna 2009, josta lähtien olen myös aktiivisesti toiminut agilitykouluttajana oman harrastamiseni ohella. Agilitykoulutusohjaajan jatkokurssin suoritin v. 2013. Parhaan opin lajiin olen kuitenkin saanut oman harrastamiseni ja kisaamiseni kautta. Parhaat opettajani ovat olleet omat koirani, joista jokainen on haastanut minut erilaisuudellaan. Kehitän itseäni jatkuvasti agilityn saralla mm. treenaamalla (sekä ohjatusti että itsenäisesti) ja kisaamalla omien koirieni kanssa. Lisäksi koulutan säännöllisesti myös muita harrastajia.

Nautin agilityn kouluttamisesta, koska se on antoisaa puuhaa sekä minulle että koulutettavilleni. Mielestäni agility on loistava harrastus monessa mielessä. Tässä lajissa sekä koira että ohjaaja saavat sekä liikuntaa että mielekästä yhdessä tekemistä. Mielestäni on kivaa kun lajissa tyyli on ”vapaa”, kunhan vain mennään sääntöjen ja tietysti turvallisuuden ehdoilla. Jokainen saa löytää itselleen sopivan tyylin tehdä agilitya koiransa kanssa, jolla on mahdollista päästä itselle asetettuihin tavoitteisiin. Parhaimmillaan agility onkin silloin kun saa nähdä koiran ja ohjaajan hienoa yhteistyötä, josta molemmat nauttivat!

Uskon olevani parhaimmillani kouluttajana sellaisille ihmisille jotka haluavat kehittyä lajissa ja viedä sekä omaa että koiran osaamista eteenpäin. Treenini ei aina ole välttämättä helpoimmasta päästä, mutta tavoitteena siinä on nimenomaan sekä koiran että ohjaajan taitojen kehittäminen – ei pelkästään jo osattujen taitojen esittely. Tärkeää on myös tehdä treenien perusteella jatkossakin ns. kotiläksyjä. Minulla on nyt itselläni ollut jo 4 ihan omaa agilitykoiraa, jotka olen itse alusta asti kouluttanut. Jokainen näistä koirista on ollut/on aika erilaisia ja silti olen onnistunut kouluttamaan niistä todella toimivia ja innokkaita agilitykavereita. Tästä ollut iloa sekä harrastuskentillä että myös kotiarjessakin. On niin ihanaa kun koira lukee sinua myös kotona todella hyvin ja helposti – tähän yhteisellä harrastuksella on varmasti iso merkitys! Jokainen koira opettaa minua koko ajan lisää sekä agilitytaitoja silmällä pitäen että muutoinkin. Olen myös itse hakenut/haen oppia monenlaisilta kouluttajilta ja koittanut löytää jokaiselta jotain mikä tukee minun tapaani tehdä ja kouluttaa.

Toivottavasti tavataan pian hyvien treenien merkeissä!

Terveisin Taija Salokannel, Koirakoulu Agipower