Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Omat koirani

Tällä hetkellä omistan kaksi bordercollienarttua Iisin ja Ilon. Meillä koirat ovat perheenjäseniä ja asuvat kodissamme normaalissa arjessa mukana. Tämän vuoksi en halua pitää kerralla kovin montaa koiraa, jotta pystyn ne lenkittämään yhtaikaa ja muutoinkin haluan että arki sujuu hyvin. Koirani ovat minulle ensisijaisesti harrastuskavereita, joten haluan pitää niitä vain sen verran kuin minulta löytyy niille aikaa. Toki koirien jäädessä pois harrastuksista ”eläkkeelle” saavat ne elää kanssamme myös silloin.

Minulla on tällä hetkellä myös omistuksessani sijoituskoirat b-pentueestani eli Easypower’s Betty Boop eli Yanda ja Easypower’s Bianca eli Tigru.

Jotta pystyn pienimuotoista kasvatustyötä tekemään tarkoitus on olla aina omien koirien rinnalla myös muutama ns. sijoituskoira. Nämä koirat elävät ja ovat siis omistajilleen kuin omia koiria, mutta minulla on niihin 1 pentueen verran jalostusoikeus. Pyrin ottamaan huomioon koirien omistajien toiveet sopivasta pentueajankohdasta esim. harrastuskalenteria mahdollisuuksien mukaan huomioiden. Mikäli olet kiinnostunut tekemään kanssani yhteistyötä sijoituskoiran haltijana tms. otahan yhteyttä! Toivottavasti myös tulevaisuudessa löytyy helposti hyviä yhteistyökoteja tuleville sijoituskoirilleni! Nämäkin koirat siirtyvät kokonaan asuinkotiensa omistukseen joko yhden pentueen jälkeen tai viimeistään 4 vuoden iässä (narttukoirilla – uroksilla hieman erilainen sopimus). Kaikkia koiria ei välttämättä tulla käyttämään jalostukseen vaikka jalostusoikeuden itselleni pidättäisinkin.

Koska omat koirani ovat ensisijaisesti harrastuskavereitani tällä hetkellä nimenomaan agilityssa, tapahtuu kasvatustyöni lajin ehdoilla. Tämä tarkoittaa sitä että omien koirieni pentueet koitan suunnitella siten että ne eivät liikaa häiritse harrastustamme. Useimmiten meillä pentueita siis talviaikaan, koska tärkein arvokisakausi ajoittuu kesälle.