Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

E-pentue Tigrulle (Easypower’s Bianca) syksyllä 2019

Suunnitteilla pentue syksylle 2019.

Tarkoitus on astuttaa B-pentueeni Easypower’s Bianca eli ”Tigru” kesän juoksusta, joka ajoittunee noin kesä-heinäkuun 2019 paikkeille. Pentueen isäehdokas on vielä haussa. Suunniteltu isäkoira julkaistaan myöhemmin keväällä 2019.

Tigru on menossa viralliseen silmätarkkiin ja samalla otetaan MyDogDna -näyte tammikuussa. Saadaan näistä lisää työkaluja sopivan partnerin löytämiseen.

,

Kasvatustyöni tavoitteena on saada lisää työintoisia, ketteriä ja monipuolisia harrastuskoiria. Tigru on todella työintoinen ja innokas harrastuskaveri. Tigrulla on kuitenkin myös hyvä keskittymiskyky sekä rauhoittumisen taito arjessa.

Muutamalle toivotulle pennulle on jo tulevat kodit alustavasti sovittuna, mutta toivotaan suurehkoa ja reipasta pentuetta, joten ehkä tästä vielä riittää mukava harrastuskaveri ja perheenjäsen sinunkin perheeseesi? Otapa yhteyttä taija(at)salokannel.fi tai puh. 040 755 6118 mikäli olet tästä pentueesta (tai tulevista pentuesuunnitelmistani) kiinnostunut… kerron mielelläni lisää.

DSC_0020.NEF (002) DSC_0067.NEF (002) pienempi kuva DSC_0068 (002) IMG_20171202_225136 (002) IMG_20180628_193044 (002) IMG_20180729_163241 (002)

Tigru eli Easypower’s Bianca
Koiran tiedot myös Koiranetissä
Rekisterinumero: FI16822/17
syntymäaika: 29.1.2017
rotu: bordercollie
kasvattaja: Taija Salokannel
omistaja: Taija Salokannel (jalostusoikeus) ja Maria Lepänhaara
väri ja turkki: ruskea-valkoinen, lyhytkarvainen
terveystulokset:
– silmät: menee silmätarkkiin tammikuussa 2019

– selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)

– kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet
– lonkat B/B
– geenitestit: suvun perusteella CL ja TNS vapaa

– Tigrusta otetaan MyDogDna -näytteet silmätarkastuksen yhteydessä
Harrastukset: paimennus, pelastuskoiratoiminta ja agility

 

Omistajansa Maria Lepänhaaran kirjoitus koirastaan Tigrusta:

Tigru melkein 2vee.. pentuaikaiset adjektiivit pitävät edelleen paikkansa eli Tigru on aktiivinen, reipas, ahne, työorientoitunut, erittäin itsenäinen…ehkä välillä itsepäinen  vahva paimennus siskoaan kohtaan. Tämä ominaisuus on onneksi saatu iän mukaan jo hallintaan ja tarvittaessa Tigrun saa luopumaan siitä. Kahden vuoden iässä Tigru on totinen tekijä eli toisin kuin siskonsa, jonka mielestä kaikki on hauskaa, kun saa palkaksi leikkiä lelulla, niin Tigrun mielestä kaikki tehdään tosissaan. Tämä on ollut ihan mukava ominaisuus, koska oppii asioita suhteellisen nopeasti ja on ahne ruoalle.

Tigrun toistaiseksi ”pää”laji on hieman hakusessa ohjaajasta johtuen. Eniten ehkä on käynyt paimentamassa sekä lampaita että nautoja. Paimennus ollut haastavaa Tigrun nopean regoinnin ja ohjaajan hitauden vuoksi. On ollut vaikeuksia saada se kuuntelemaan ohjeita. Hieman ”räkinyt” sekä lampaiden että nautojen jaloille. Onneksi nyt iän myötä tuntuu että tämä olisi nyt ohitettu vaihe. Enemmän kyllä harjoituksen puutetta kuin koiran huonoutta…

Tigru on myös aloitellut pelastushakua raunioilla, jäljellä sekä haukkuilmaisun alkeilla. Näitäkin Tigru tekee hyvin totisesti ja määrätietoisesti. Lisäksi agilityn alkeita on tehty. Agilityssa sama meno eli totista on homma.. Iän myötä ja kun liikkuu yksin niin herkkyys on tullut esille. On yksinollessaan herkkä asioille ja välillä voi häiriintyä ulkopuolisista asioista jos ei tehdä mitään. Mutta toisaalta silloin Tirgu on  taas erittäin herkkä myös käskyille ja tottelee melkein ajatuksen voimalla.

Tigru rakastaa lapsia ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joskin ei kovinkaan itsenäisesti hakeudu vieraiden koirien luokse. Tigrun helppoudesta hyvänä esimerkkinä on, että tyttäreni 10v käy ulkoiluttamassa ystävänsä kanssa Tigrua ja ystävällä on mukana parivuotias sakemanninarttu ja hyvin pärjäävät koirien kanssa 

Tässä pieni videopätkä Tigrun ja siskon Wiksun kilpajuoksusta syksyltä 2018. Koitetaan ladata lisää videopätkiä Tigrusta myöhemmin eri tilanteissa mm. paimennuksessa ja agilityssa.