Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Ilo eli FI AVA ja FI AVA-H Easypower’s Ariel

Ilo eli FI AVA ja FI AVA-H Easypower’s Ariel Koiran tiedot myös KoiraNetissä: Rekisterinumero: FI8301/14 syntymäaika: 6.2.2014 rotu: bordercollie kasvattaja: Taija Salokannel väri: red tricolour terveystulokset: – silmät: terveet – selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali) – kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet – lonkat A/A – geenitestit: CEA ja TNS vapaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ilo 24.12.14 n. 10,5 kk

Ilo keinulla att 24.5.17  kuva: Rita Larjava

Ilo keinulla att 24.5.17
kuva: Rita Larjava

taija ja ilo kisoissa 27.5.17 Kuva: Rita Larjava

taija ja ilo kisoissa 27.5.17
Kuva: Rita Larjava

Luonne: Hyväluontoinen narttu. On erittäin kiltti sekä ihmisille että muille koirille eikä ole mitenkään pomottelija-luonne. Ilo on hieman herkempi luonteinen kuin esimerkiksi äitinsä Iisi. Hyvässä tuo herkkyys tarkoittaa nopeaa reagointia esim. komentamiseen, uskoo helposti, mutta ahdistuu hieman liian määräilevästä äänensävystä tms. Harrastuskentillä kestää kuitenkin hyvin myös kovempaa käskytystä ja myös vaatii sitä, koska harrastuksissa Ilo on erittäin kiihkeä ja nopeasti reagoiva. Myös agilityohjauksen on oltava hyvin ennakoivaa ja napakkaa, jotta Ilo kerkiää siihen valtavassa vauhdissa reagoida. Ei ole kuitenkaan ääni-/paukkuarka. Ilo on ollut helppo kouluttaa sekä agilityyn että kotitarpeiksi tokoon. Se on tosi innokas oppilas. On erittäin kiihkeä tekijä, mutta kuitenkin keskittyy tekemiseensä hyvin. Tosin käskyt ja ohjaukset on oltava todella ajoissa, jotta Ilo kerkiää niihin reagoida ajoissa. Ilolla nimittäin on vain kaksi vaihdetta: täysillä tai levossa. Kotona on kuitenkin mitä helpoin seurakoira.

Vielä ei tiedossa Ilon pentusuunnitelmia… alun perin oli ajatus astuttaa jo 11/2017, mutta päätettiinkin astuttaa nyt Ilon täyssisko Wiksu ja Ilon astutus vielä saa odottaa… nyt panostetaan Ilon kanssa agilityyn, jotta oltaisiin mahdollisimman hyvässä kisakunnossa kesän 2018 ja 2019 arvokisoissa… tässä koirassa kun on potentiaalia!

Muutama tuoreempi kisavideo:

kisat 17.9.17 Ilolle tuplanolla… toinen agilityrata voitettiin hienosti… taakse jäivät mm. kaikki vuoden 2017 maajoukkue-edustajat

mm-karsinnoissa 2017 mukana molemmilla koirilla… tässä kooste osasta radoistamme… olimme kisaamassa sekä lauantaina että sunnuntaina… sunnuntailta harmittavasti pikkuvirheitä… la kaksi nollaa ilolle.

21.5.17 Forssassa taidettiin vetää meidän etenemäennätys agilityradalla… Ilo paineli Salme Mujusen radan vauhtiin 5,82 m/s.. ja ylivoimainen yli 4 sekunnin voitto seuraavasta.

Vantaalla 6.1.17