Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

C-pentue noin syyskuu 2018 Wiksulle

Suunnitteilla pentue syyskuulle 2018.

Tarkoitus astuttaa a-pentueeni Easypower’s Aurora eli ”Wiksu” heti seuraavasta juoksusta, joka ajoittunee aika tarkasti Juhannukseen 2018. Pentueen isäehdokas julkaistaan myöhemmin.

,

Kasvatustyöni tavoitteena on saada lisää työintoisia, ketteriä ja monipuolisia harrastuskoiria. Wiksuhan on todella työintoinen ja monipuolinen kiihkeäkin harrastuskaveri. Toivottavasti löydämme hänelle sopivan uroskoiruuden ja tällä kertaa astutus onnistuisi suunnitellusti.

Muutamalle toivotulle pennulle on jo tulevat kodit alustavasti sovittuna, mutta toivotaan suurehkoa ja reipasta pentuetta, joten ehkä tästä vielä riittää mukava harrastuskaveri ja perheenjäsen sinunkin perheeseesi? Otapa yhteyttä taija(at)salokannel.fi tai puh. 040 755 6118 mikäli olet tästä pentueesta (tai tulevista pentuesuunnitelmistani) kiinnostunut… kerron mielelläni lisää.

 

wiksu 25.7.2017 sivuseisomakuvawiksu 25.7.17 seisomakuva metsässä wiksu 25.7.17 makuullaolokuva

 

Wiksu eli Easypower’s Aurora
Koiran tiedot myös KoiraNetissä
Rekisterinumero: FI8302/14
syntymäaika: 6.2.2014
rotu: bordercollie
kasvattaja: Taija Salokannel
omistaja: Maria Lepänhaara
väri: black tricolour
terveystulokset:
– silmät: terveet, myös Gonioskopia: terve (10.11.2017)
– selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
– kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet
– lonkat A/A
– geenitestit: CEA, TNS ja CL vapaa
Harrastukset: pelastuskoira-toiminta (suorittanut peruskokeen hyväksytysti erinomaisin arvosanoin), agility, toko ja jonkun verran paimennusta

Luonne: Hyväluontoinen narttu. On erittäin kiltti sekä ihmisille että muille koirille eikä ole mitenkään pomottelija-luonne. Wiksu on hieman herkempi luonteinen kuin esimerkiksi äitinsä Iisi. Hyvässä tuo herkkyys tarkoittaa nopeaa reagointia esim. komentamiseen, uskoo helposti, mutta ahdistuu hieman liian määräilevästä äänensävystä tms. Harrastuskentillä kestää kuitenkin hyvin myös kovempaa käskytystä. Ei ole kuitenkaan ääni-/paukkuarka.
Wiksu on ollut helppo kouluttaa sekä agilityyn että muihin lajeihin. Se on tosi innokas oppilas. On erittäin kiihkeä tekijä, mutta kuitenkin keskittyy tekemiseensä hyvin.  Kotona on kuitenkin mitä helpoin seurakoira.

Wiksu harrastaa omistajansa kanssa pelastuskoiratoimintaa. Koira on viranomaiskoetta vailla virallinen pelastuskoira. Viranomaiskokeeseen meno nyt lykkääntyy pentusuunnitelmien vuoksi, mutta pian pentuprojektin jälkeen on tuokin koe tarkoitus suorittaa. Wiksu harrastaa myös agilitya sekä Marian että perheen tyttären Saanan kanssa. Wiksu kisaa maxi2-luokassa. Wiksu ollut jo kahdesti mukana junioreiden agilityn EO-kisoissa Euroopassa Saanan kanssa. Koira on sen verran nopea ja kiihkeä että vielä kestää hiukan että myös varmuutta tulee mukaan agilityn kisakentillekin. Wiksu käy myös jonkun verran paimennustreeneissä harrastusmielessä – koira toimii siis myös lampailla.