Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

E-pentue talvella 2019-2020 Yandalle (Easypower’s Betty Boop)

Voih… taisikin tulla sitten rauhallisempi kevät/alkukesä kuin oli suunnitelmissa.

Yandan ultrassa ei näkynyt perjantaina 15.3.19 pikkuisia vaikka ekasta astumisesta oli jo kahta päivää vajaa 4 viikkoa. Viikon päästä kurkataan varmuuden vuoksi vielä uudelleen, mutta ei nyt lupaavalta vaikuta. Äähh… tää on niin turhauttavaa…

Mä inhoan tässä koirankasvatustouhussa mm. sitä että ei voi koskaan tietää tarkkoja ajankohtia milloin olisi mahdollisesti mitäkin säpinää.. ja sit ei voi koskaan tietää onnistuuko homma ja miten.

Noh nokka ylöspäin ja miettimään tuota Tigru-siskon sulhoa kesälle ja varmaan sitten Yandalle uudestaan syksyn juoksuun, huoh.

 

Suunnitteilla pentue kesälle 2019.

Yanda on astutettu Dingolla ensimmäisen kerran su 17.2. ja tokan kerran maanantaina 18.2. kolmansia treffejä kokeillaan vielä keskiviikkona. Mutta siis ainakin kaksi astumista onnistui hienosti ja helposti. Nyt jäädään jännittämään että saadaanko heistä pentuja pääsiäisen tietämillä. Yanda menee myöhemmin myös ultraan mahdollisen tiineyden varmistamisen vuoksi.

Tarkoitus on astuttaa B-pentueeni Easypower’s Betty Boop eli ”Yanda” heti seuraavasta juoksusta, joka ajoittunee noin helmi-huhtikuun 2019 paikkeille. Pentueen isäehdokas on Johan on Jäämies eli ”Dingo”

,

Kasvatustyöni tavoitteena on saada lisää työintoisia, ketteriä ja monipuolisia harrastuskoiria. Yandahan on todella työintoinen ja innokas harrastuskaveri. Myös Dingo on erittäin innokas ja kiihkeä koira harrastuksissa, mutta kuitenkin molemmilla koirilla on myös hyvä keskittymiskyky sekä rauhoittumisen taito arjessa. Nyt peukut pystyyn, että kaikki onnistuu ja pentue heistä syntyy alkukesästä!

Muutamalle toivotulle pennulle on jo tulevat kodit alustavasti sovittuna, mutta toivotaan suurehkoa ja reipasta pentuetta, joten ehkä tästä vielä riittää mukava harrastuskaveri ja perheenjäsen sinunkin perheeseesi? Otapa yhteyttä taija(at)salokannel.fi tai puh. 040 755 6118 mikäli olet tästä pentueesta (tai tulevista pentuesuunnitelmistani) kiinnostunut… kerron mielelläni lisää.

Pennuista tulee todennäköisesti aika vilkkaita ja innokkaita tekijöitä. Myös fyysiset ominaisuudet saattavat olla sellaisia että vauhtia riittää. Näistä syistä tämä pentue ei ole välttämättä paras valinta kokemattomalle koiraihmiselle, mutta vähän jo kokeneemmissa käsissä näistä saattaa hyvällä onnella kehittyä vielä varsinaisia arjen ja harrastuskenttien helmiä. Tämä ollut ainakin tavoitteena :)

Yanda ja omistajansa Harri Katainen

Yanda ja omistajansa Harri Katainen

Yanda vasemmalla, Kataisten perheen muut bc:t kuvassa myös

Yanda vasemmalla, Kataisten perheen muut bc:t kuvassa myös

 

Yanda talvi 2018

Yanda talvi 2018

Yanda ja omistajansa Harri Katainen

Yanda ja omistajansa Harri Katainen

Yanda syksyllä 2018

Yanda syksyllä 2018

Yanda eli Easypower’s Betty Boop
Koiran tiedot myös Koiranetissä
Rekisterinumero: FI16821/17
syntymäaika: 29.1.2017
rotu: bordercollie
kasvattaja: Taija Salokannel
omistaja: Taija Salokannel (jalostusoikeus) ja Harri Katainen
väri ja turkki: mustavalkoinen, lyhytkarvainen
terveystulokset:
– silmät: terveet (tarkastettu 14.2.19)
– selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
– kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet
– lonkat B/B
– geenitestit: suvun perusteella CL ja TNS vapaa
Harrastukset: lähinnä agility

Harri Kataisen kirjoittama esittely koirastaan lokakuussa 2018

Yanda on ystävällinen koira joka pitää harvoin melua itsestään. Agilityssä Yanda on tarkka ja herkästi ohjautuva rasvattu salama. Tällä tavoin häntä kuvaili eräs ensi kerran Yandan harjoituksissa nähnyt henkilö. Kieltämättä Yanda on hämmentävän nopea liikkeissään ja pikimusta turkki kiiltää kuin öljyttynä. Luonteeltaan Yanda on kaikille avoin ja toivottaa kaikki ja kaiken ystävällisesti tervetulleeksi. Isäntä saa vähintään kerran päivässä perusteellisen kasvopesun joka on osoitus paitsi loputtomasta rakkaudesta, myös hellästä huolenpidosta jolla Yanda laumansa jäseniä kohtelee. Yandalle maailma on iloinen paikka jossa on vain vähän pelättävää. Mörköjä kohdatessaan hän kuitenkin osaa käsitellä tunteensa eikä näe niistä painajaisia. Eräs agilityvalmentaja kerran sanoi Yandan nähdessään – ”Tuollaisesta koirasta olen aina unelmoinut. Onpa mahtava nähdä, että sellaisia on oikeasti olemassa!”. Sellainen Yanda on. Saatan olla arviossani puolueellinen, mutta kaikki tuo on minulle totta.

 

Huonot puolet:

 

No se ei osaa olla lapsien kanssa, vielä. Se ei ymmärrä sitä konseptia. Ehkä se korjaantuu vielä.

Se on myös liian kiltti. Menee omiin oloihinsa jos ääntä korotetaan vaikka se ei koskisi häntä millään muulla tavalla.

Viimeisenä huonona puolena se, että en keksi niitä hänestä enempää.

 

Videolinkkejä:

Yandan agilitytreenejä keväältä 2019:

Aikaisemmin kuvattuja treenipätkiä:

Harrin omia latauksia fb-sivuillaan, joissa mukana myös Yanda (osassa videoista saattaa ensin olla Harrin toinen koira, mutta pienen mustavalkoisen Yandan tunnistaa helposti):

https://www.facebook.com/harri.katainen/videos/10156646510398674/

https://www.facebook.com/harri.katainen/videos/10156587083058674/

https://www.facebook.com/harri.katainen/videos/10156521379458674/

https://www.facebook.com/harri.katainen/videos/10156225587183674/

https://www.facebook.com/harri.katainen/videos/10156195302593674/

 

D-pentueen isä:

Johan On Jäämies ”Dingo”                                            Dingo eli Johan on Jäämies
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
s. 16.03.2014
Om. Sanna Ormio, Helsinki
Dingo koiranetissä

Dingo on äärimmäisen sosiaalinen, iloinen ja vilkas nuorimies joka suhtautuu kaikkiin asioihin avoimella uteliaisuudella. Se rakastaa ihmisiä eikä koskaan jätä tilaisuuttaan käyttämättä kun sopiva rapsuttaja tai leikkikaveri tulee vastaan. Se on aina valmiina mihin tahansa toimintaan mutta on toisaalta myös hiljainen ja huomaamaton, mikä tekee siitä erittäin helpon ja vaivattoman kotikoiran. Dingon voi ottaa mukaansa yhtä hyvin lasten synttärijuhliin kuin isoon yleisötapahtumaankin – se ottaa rennosti tilanteessa kuin tilanteessa.

Arkielämässä Dingo on toimelias, peräänantamaton ja vauhdikas kaveri jolta ei jää mikään huomaamatta. Se on luonteeltaan kiltti ja sillä on selvästi kova halu tehdä asiat oikein, mutta uteliaisuuden voittaessa pelisäännöt saattavat vahingossa vähän unohtua. Dingo tykkää puuhailla paljon itsekseen mutta on samalla myös hyvin hellyydenkipeä, läheisyyttä rakastava loikoilija.

Työskennellessään Dingo on hyvin kiihkeä, erittäin voimakkaalla saalisvietillä ja räjähtävällä nopeudella varustettu harrastuskoira jolta ei lopu potku eikä potentiaali. Dingolla on upea rakenne ja sen kevyttä ja vaivatonta liikettä on nautinto katsella. Harrastuskaverina se on hyvin aktiivinen eikä koskaan lakkaa yrittämästä. Dingo harrastaa agilitya, ja lampailla se on osoittanut kykynsä paimenkoirana.

Lisää kuvia Dingosta:

Hector on Dingon poika ensimmäisestä pentueestaan

Hector on Dingon poika ensimmäisestä pentueestaan

kuva: Päivi Sumulehto isä ja poika

kuva: Päivi Sumulehto
isä ja poika

dingo tsaulla rita larjava 2Rappusilta on hyvä seurailla ympäristöä

 

Dingo kisaamassa keväällä 2018

Dingo kisaamassa keväällä 2018 Kuva: Rita Larjava

Tässä vielä linkki yhteen Dingon agilityradoista:

https://youtu.be/kvGobtS7lg0

Tässä videopätkä, jossa Dingo tutustuu ensimmäisen pentueensa pentuihin Jenni Leinon hoteissa kevättalvella 2017