Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

C-pentue noin syyskuu 2018 Wiksulle

Ikävä kyllä tämä pentue ei toteutunut. Wiksu ei päästä urosta selkäänsä… nyt on kokeiltu 3 eri uroksella 2 eri juoksusta ja lopputulos aina lähes sama. Enää emme kiusaa asialla Wiksua enempää ja Wiksu pääsee jatkossa keskittymään vain rauhassa muuhun elämäänsä :) eikä tarvitse miettiä välissä enää äitiyden taakkaa. Nyt toivotaan että täyssisko Ilo innostuu myös pennuntekopuuhista… peukut pystyyn! Jännittämään päästäneen elo-syyskuun paikkeilla jolloin odotan Ilolle juoksua.

 

Suunnitteilla pentue syyskuulle 2018.

Tarkoitus astuttaa a-pentueeni Easypower’s Aurora eli ”Wiksu” heti seuraavasta juoksusta, joka ajoittunee aika tarkasti Juhannukseen 2018. Pentueen isäehdokas on Johan on Jäämies eli ”Dingo”

,

Kasvatustyöni tavoitteena on saada lisää työintoisia, ketteriä ja monipuolisia harrastuskoiria. Wiksuhan on todella työintoinen ja monipuolinen kiihkeäkin harrastuskaveri. Myös Dingo on erittäin innokas ja kiihkeä koira harrastuksissa, mutta kuitenkin molemmilla koirilla on myös hyvä keskittymiskyky sekä rauhoittumisen taito arjessa. Nyt peukut pystyyn, että kaikki onnistuu ja pentue heistä syntyy alkusyksystä!

Muutamalle toivotulle pennulle on jo tulevat kodit alustavasti sovittuna, mutta toivotaan suurehkoa ja reipasta pentuetta, joten ehkä tästä vielä riittää mukava harrastuskaveri ja perheenjäsen sinunkin perheeseesi? Otapa yhteyttä taija(at)salokannel.fi tai puh. 040 755 6118 mikäli olet tästä pentueesta (tai tulevista pentuesuunnitelmistani) kiinnostunut… kerron mielelläni lisää.

 

wiksu 25.7.2017 sivuseisomakuvawiksu 25.7.17 seisomakuva metsässä wiksu 25.7.17 makuullaolokuva

 

Wiksu eli Easypower’s Aurora
Koiran tiedot myös KoiraNetissä
Rekisterinumero: FI8302/14
syntymäaika: 6.2.2014
rotu: bordercollie
kasvattaja: Taija Salokannel
omistaja: Maria Lepänhaara
väri: black tricolour
terveystulokset:
– silmät: terveet, myös Gonioskopia: terve (10.11.2017)
– selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
– kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet
– lonkat A/A
– geenitestit: CEA, TNS ja CL vapaa
Harrastukset: pelastuskoira-toiminta (suorittanut peruskokeen hyväksytysti erinomaisin arvosanoin), agility, toko ja jonkun verran paimennusta

Luonne: Hyväluontoinen narttu. On erittäin kiltti sekä ihmisille että muille koirille eikä ole mitenkään pomottelija-luonne. Wiksu on hieman herkempi luonteinen kuin esimerkiksi äitinsä Iisi. Hyvässä tuo herkkyys tarkoittaa nopeaa reagointia esim. komentamiseen, uskoo helposti, mutta ahdistuu hieman liian määräilevästä äänensävystä tms. Harrastuskentillä kestää kuitenkin hyvin myös kovempaa käskytystä. Ei ole kuitenkaan ääni-/paukkuarka.
Wiksu on ollut helppo kouluttaa sekä agilityyn että muihin lajeihin. Se on tosi innokas oppilas. On erittäin kiihkeä tekijä, mutta kuitenkin keskittyy tekemiseensä hyvin.  Kotona on kuitenkin mitä helpoin seurakoira.

Wiksu harrastaa omistajansa kanssa pelastuskoiratoimintaa. Koira on viranomaiskoetta vailla virallinen pelastuskoira. Viranomaiskokeeseen meno nyt lykkääntyy pentusuunnitelmien vuoksi, mutta pian pentuprojektin jälkeen on tuokin koe tarkoitus suorittaa. Wiksu harrastaa myös agilitya sekä Marian että perheen tyttären Saanan kanssa. Wiksu kisaa maxi2-luokassa. Wiksu ollut jo kahdesti mukana junioreiden agilityn EO-kisoissa Euroopassa Saanan kanssa. Koira on sen verran nopea ja kiihkeä että vielä kestää hiukan että myös varmuutta tulee mukaan agilityn kisakentillekin. Wiksu käy myös jonkun verran paimennustreeneissä harrastusmielessä – koira toimii siis myös lampailla.

Tässä pari videolinkkiä Wiksun agilitymenosta junioreiden EO-kisoissa Euroopassa heinäkuussa 2017:

 

 

C-pentueen isä:
Johan On Jäämies ”Dingo”                                            Dingo eli Johan on Jäämies
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
s. 16.03.2014
Om. Sanna Ormio, Helsinki
Dingo koiranetissä

Dingo on äärimmäisen sosiaalinen, iloinen ja vilkas nuorimies joka suhtautuu kaikkiin asioihin avoimella uteliaisuudella. Se rakastaa ihmisiä eikä koskaan jätä tilaisuuttaan käyttämättä kun sopiva rapsuttaja tai leikkikaveri tulee vastaan. Se on aina valmiina mihin tahansa toimintaan mutta on toisaalta myös hiljainen ja huomaamaton, mikä tekee siitä erittäin helpon ja vaivattoman kotikoiran. Dingon voi ottaa mukaansa yhtä hyvin lasten synttärijuhliin kuin isoon yleisötapahtumaankin – se ottaa rennosti tilanteessa kuin tilanteessa.

Arkielämässä Dingo on toimelias, peräänantamaton ja vauhdikas kaveri jolta ei jää mikään huomaamatta. Se on luonteeltaan kiltti ja sillä on selvästi kova halu tehdä asiat oikein, mutta uteliaisuuden voittaessa pelisäännöt saattavat vahingossa vähän unohtua. Dingo tykkää puuhailla paljon itsekseen mutta on samalla myös hyvin hellyydenkipeä, läheisyyttä rakastava loikoilija.

Työskennellessään Dingo on hyvin kiihkeä, erittäin voimakkaalla saalisvietillä ja räjähtävällä nopeudella varustettu harrastuskoira jolta ei lopu potku eikä potentiaali. Dingolla on upea rakenne ja sen kevyttä ja vaivatonta liikettä on nautinto katsella. Harrastuskaverina se on hyvin aktiivinen eikä koskaan lakkaa yrittämästä. Dingo harrastaa agilitya, ja lampailla se on osoittanut kykynsä paimenkoirana.

Lisää kuvia Dingosta:

Hector on Dingon poika ensimmäisestä pentueestaan

Hector on Dingon poika ensimmäisestä pentueestaan

kuva: Päivi Sumulehto isä ja poika

kuva: Päivi Sumulehto
isä ja poika

dingo tsaulla rita larjava 2Rappusilta on hyvä seurailla ympäristöä

 

Dingo kisaamassa keväällä 2018

Dingo kisaamassa keväällä 2018 Kuva: Rita Larjava

Tässä vielä linkki yhteen Dingon agilityradoista:

https://youtu.be/kvGobtS7lg0

Tässä videopätkä, jossa Dingo tutustuu ensimmäisen pentueensa pentuihin Jenni Leinon hoteissa kevättalvella 2017