Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

C-pentue helmi/maaliskuu 2018 Wiksu x Leevi

Suunnitteilla pentue helmi-maaliskuulle 2018.

Tarkoitus astuttaa a-pentueeni Easypower’s Aurora eli ”Wiksu” heti seuraavasta juoksusta, joka ajoittunee aika tarkasti Jouluun 2017. Pentueen isänä on Karjapaimenen Leevi, joka on työkoirana lammastilalla.

Odotan näistä pennuista työintoisia, ketteriä ja monipuolisia harrastuskoiria. Näillä pennuilla on hyvät lähtökohdat sekä paimennuksen että muiden harrastuslajien harrastamiseen. Tulevat pennut saattavat olla aika vilkkaita, mutta toivonmukaan kuitenkin keskittymiskykyisiä. Nopean reaktiokykynsä vuoksi nämä eivät ole välttämättä niitä helpoimpia koiria ensimmäisiksi harrastuskoiriksi, mutta kokeneemmalle harrastajalle saattavat olla oikeita ”helmiä”. Toki jos pennut vanhempiinsa tulevat ovat ne rauhallisia seurakoiria ”töidensä” välissä kyllä.

Muutamalle toivotulle pennulle on jo tulevat kodit alustavasti sovittuna, mutta toivotaan suurehkoa ja reipasta pentuetta, joten ehkä tästä vielä riittää mukava harrastuskaveri ja perheenjäsen sinunkin perheeseesi? Otapa yhteyttä taija(at)salokannel.fi tai puh. 040 755 6118 mikäli olet tästä pentueesta (tai tulevista pentuesuunnitelmistani) kiinnostunut… kerron mielelläni lisää.

Isäehdokaskin nyt julkaistu 2.12.2017!

wiksu 25.7.2017 sivuseisomakuvawiksu 25.7.17 seisomakuva metsässä wiksu 25.7.17 makuullaolokuva

 

Wiksu eli Easypower’s Aurora
Koiran tiedot myös KoiraNetissä
Rekisterinumero: FI8302/14
syntymäaika: 6.2.2014
rotu: bordercollie
kasvattaja: Taija Salokannel
omistaja: Maria Lepänhaara
väri: black tricolour
terveystulokset:
– silmät: terveet, myös Gonioskopia: terve (10.11.2017)
– selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
– kyynärnivel: 0/0, polvet 0/0, olkapäät: terveet
– lonkat A/A
– geenitestit: CEA, TNS ja CL vapaa
Harrastukset: pelastuskoira-toiminta (suorittanut peruskokeen hyväksytysti erinomaisin arvosanoin), agility, toko ja jonkun verran paimennusta

Luonne: Hyväluontoinen narttu. On erittäin kiltti sekä ihmisille että muille koirille eikä ole mitenkään pomottelija-luonne. Wiksu on hieman herkempi luonteinen kuin esimerkiksi äitinsä Iisi. Hyvässä tuo herkkyys tarkoittaa nopeaa reagointia esim. komentamiseen, uskoo helposti, mutta ahdistuu hieman liian määräilevästä äänensävystä tms. Harrastuskentillä kestää kuitenkin hyvin myös kovempaa käskytystä. Ei ole kuitenkaan ääni-/paukkuarka.
Wiksu on ollut helppo kouluttaa sekä agilityyn että muihin lajeihin. Se on tosi innokas oppilas. On erittäin kiihkeä tekijä, mutta kuitenkin keskittyy tekemiseensä hyvin.  Kotona on kuitenkin mitä helpoin seurakoira.

Wiksu harrastaa omistajansa kanssa pelastuskoiratoimintaa. Koira on viranomaiskoetta vailla virallinen pelastuskoira. Viranomaiskokeeseen meno nyt lykkääntyy pentusuunnitelmien vuoksi, mutta pian pentuprojektin jälkeen on tuokin koe tarkoitus suorittaa. Wiksu harrastaa myös agilitya sekä Marian että perheen tyttären Saanan kanssa. Wiksu kisaa maxi2-luokassa. Wiksu ollut jo kahdesti mukana junioreiden agilityn EO-kisoissa Euroopassa Saanan kanssa. Koira on sen verran nopea ja kiihkeä että vielä kestää hiukan että myös varmuutta tulee mukaan agilityn kisakentillekin. Wiksu käy myös jonkun verran paimennustreeneissä harrastusmielessä – koira toimii siis myös lampailla.

C-pentueemme isä:

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Karjapaimenen Leevi

Leevi eli Karjapaimenen Leevi
Koiran tiedot myös KoiraNetissä
Rekisterinumero:ER12753/14
syntymäaika: 11.12.2013
rotu: bordercollie
kasvattaja: Katri Piilola, Kannusjärvi
omistaja: Ritva Hilkkola, Elimäki
väri: mustavalkoinen
terveystulokset:
– silmät: terveet 19.1.2017
– kyynärnivel: 0/0
– lonkat A/A
– geenitestit: CEA vapaa

Harrastukset: työkoirana lammastilalla – ei muita harrastuksia

Esittely Leevistä:

Leevi toimii työkoirana lammaspaimenena päivittäin omistajansa lammastilalla. Leevi onkin todellinen työnarkomaani… hoitaa innokkaasti työnsä, mutta osaa rauhoittua myös hyvin vapaa-ajallaan. Leevi on määrätietoinen ja luotettava paimenkoira, joka toimisi myös nautojen kanssa (pentu- ja paimennustreeneissä myös nautoja harjoiteltu). Leevi on tullut nykyiselle omistajalleen 1-vuotiaana valmiiksi paimennukseen koulutettuna. On siis syttynyt paimennukseen jo hyvin nuorena ja on ollut siihen helppo kouluttaa. Koirassa on sekä sopivasti itsenäisyyttä että myös miellyttämisenhalua. Ketterän rakenteensa ansiosta useammankin tunnin paimennustyöt käyvät koiralta helposti. Leevi on ihmisrakas ja ennakkoluuloton vieraillekin ihmisille – uudetkin ihmiset ovat Leeville potentiaalisia leikittäjiä tai rapsuttajia. Leevi on myös helposti uusiin asioihin sopeutuva koira. Vaikka Leevillä itsellään ei ole kokemusta muista lajeista kuin paimennuksesta antaisivat koiran ominaisuudet kuitenkin hyvän mahdollisuuden useankin eri harrastuslajin harrastamiseen.