Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Kasvattajan esittely

Taija ja Iisi ja Ilo

Taija ja Iisi ja Ilo

Kasvatan pienimuotoisesti bordercollieita Easypower’s kennelnimellä. ”Kasvatustyöni” on vasta ihan alkumetreillä. Kävin vuonna 2012 Kennelliiton kasvattajan peruskurssin. Kennelnimi Easypower’s minulle myönnettiin kesällä 2013. Ensimmäinen Easypower’s bordercolliepentue syntyi keväällä 2014 ja toinen keväällä 2017. Tätä ennen olen kasvattanut yhden kleinspitz-pentueen vuonna 2007.

Kasvatustyöni tavoitteena minulla on kasvattaa mahdollisimman rodunomaisia sekä terveitä bordercollieita ihaniksi harrastuskavereiksi ja perheenjäseniksi. Tärkeimpänä asiana painotan terveyttä. Tähän pyrin valitsemalla huolellisesti jalostukseen käyttämäni koirat. Haluan että käyttämilläni koirilla on teetetty mahdollisimman kattavasti tarvittavat terveystutkimukset ja lisäksi tutkin käyttämieni koirien suvut mahdollisimman tarkasti terveysriskien minimoimiseksi.

Toiseksi painotan koiran harrastusominaisuuksia. Haluan jalostaa luonteeltaan innokkaita/jopa kiihkeitä mutta kuitenkin hyvän keskittymiskyvyn omaavia koiria. Ihannekoirani on aina valmis ”hommiin” innokkaasti, mutta kuitenkin koiran pitää osata myös rentoutumisen tärkeä taito. Omat koirani ovat kotioloissa todella helppoja perhekoiria ja kisa/harrastuskentillä todella innokkaita ja meneviä harrastuskavereita. Rakenteelta haen mahdollisimman kevyttä, elastista ja ketterää rotutyyppiä, turkin laatu tai väri ei ole minulle kovin tärkeä jalostusvalinta. Tämän vuoksi kasvattamistani koirista ei välttämättä tule niitä kauneusnäyttelykehien kirkkaimpia tähtiä, mutta haluan toki että kasvattamani koirat kuitenkin säilyttävät rodunomaisuuden myös ulkonäkönsä puolesta. Itse suosin ns. sekalinjaisuutta… tykkään ”näyttelypuolen koirien” yleisesti hiukan kovempien luonteiden tasapainoittavan hyvin ”paimenpuolen koirien” henkistä herkkyyttä, näin karrikoidusti sanoen.