Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Easypower’s Frankenstein’s Monster eli ”Gimli”

FI48136/21 s.  28.7.2021

terveystulokset:

lonkat: A/B

kyynärät: 0/0

olkanivelen osteokondroosi: ei todettu/ei todettu

selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)

kivekset: normaalit

56cm & 21kg

omistaja: Venla Korpela, Lohja

408076320_1384977542402280_2067986309708210301_n

Venlan 12/2023 kirjoittama esittely koirastaan:

Gimli on suurten tunteiden koira, joka elää työskentelylle. Se on tulta ja tappuraa, mutta samalla herkkä ja rakastava.

Gimlistä näkyi jo pentulaatikossa sen voimakas luonne. Äärimmäisen sinnikäs koira, jolla on kova taisteluhalu, paljon voimaa, terävyyttä ja voimakas oma tahto. Terävyys näkyi nuorempana joka suuntaan räiskymisenä ja teini-ikä olikin aikamoista aikaa. Gimli haki konfliktia aivan kaikessa ja oli valmis tappelemaan kenen tai minkä kanssa tahansa. Kesti kauan ennen kuin Gimli oppi että mun kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä eikä tapella. Tehtiin valtavasti töitä arjen eteen, minkä ansiosta nykyään elo sujuu paljon mutkattomammin. Gimlillä on paljon taitoja joiden avulla selviää sille hankalissa tilanteista, ja se onkin oppinut paljon itsehillintää. Toki esimerkiksi resurssiaggressio ei tule koskaan poistumaan, mutta sen kanssa on opittu elämään.

 

Kun opittiin millaiseen käytökseen voima kannattaa purkaa (eli esimerkiksi mun puremisen sijaan työskentelyyn), on Gimlistä kasvanut mahtava harrastuskoira. Pääpaino meillä on PK-puolella, missä Gimli pääsee elementtiinsä. Päälajina meillä on EK, joten Gimli on treenannut maastoja monipuolisesti. Vahvimmillaan Gimli on hakuradalla, jossa se työskentelee vauhdilla ja voimakkaasti suurella halulla löytää maalihenkilöt. Gimli ilmaisee haukkuen. Gimli on väsymätön työskentelijä, eikä siltä lopu into pitkissäkään EK-treeneissä. Vaikka Gimli olisi juossut itsensä hapoille helteisellä hakuradalla, on se 10min autossa olon jälkeen taas täydessä iskussa vaikka uuteen suoritukseen. Jäljellä vauhtia on hieman turhan paljon, mutta kyllä tuo maavainukin onnistuu. Tottis on kenttälajeista Gimlin suosikki, saahan siinä tuottaa eniten voimaa. Gimli rakastaa tottiksen yksinkertaisuutta ja voimakkuutta. Myöskään esteet eivät ole tuottaneet ongelmaa. Olemme suorittaneet BH kokeen, ja ensi kaudella olisi tarkoitus startata myös kansallisten kokeissa. Tosin voi olla että kisaamme B-tottiksella, koska yllättäen Gimli reagoi laukauksiin, vaikka onkin muuten ollut äänivarma. Tätä ongelmaa yritämme työstää ensi kaudella, jotta saisimme kisata A-tottiksella.

 

Muita lajeja Gimli on tehnyt laidasta laitaan. Tokossa sillä on liikkeet kasassa melkein voittajaan asti, mutta kisaamisen estää haasteet paikkikseen kulussa. Toivottavasti tästä ongelmasta päästään yli, ja päästään näyttämään osaamistamme tokonkin puolella. Rallyssa Gimlillä on RTK1, ja sillä on liikkeet valmiina avoon ja melkein voittajaan. Jatkamme koulareiden tavoittelua ensi vuonna. Noseworkissa ja koiratanssissa ollaan melkein kisavalmiita, katsotaan mitä näin talvikaudella saadaan aikaiseksi. Myös vepeä ja agilitya ollaan tehty pienissä määrin. Gimli rakastaa tehdä töitä kuin töitä, mutta selvästi pk-puoli on sen juttu. Muissa lajeissa sitä ottaa hieman aivoon pienet yksityiskohdat ja piiperrys, Gimli on enemmän suurien linjojen koira. Gimli on täysin lelupalkkainen koira, ja pitää eniten leluista, joita saa purra kovin ja joilla saa parhaat taisteluleikit, joten purutyyny onkin ehdoton suosikki.

 

Gimli on hyvin äänekäs koira. Haukku irtoaa treeneissä helposti, arjessa se kommentoi asioita mutinalla, örinällä, piippasmisella ja mitä erikoisemmilla äänillä. Aina on jotain asiaa.

 

Arjessa osa asioista on ollut luonnostaan helppoja, osa taas on vaatinut valtavasti töitä. Gimli on aina ollut hyvin yksin kotona eikä ole tuhonnut mitään. Myös autossa kulkee kauniisti. Voi pitää huoletta vapaana, ei kiinnostu riistasta. Rauhoittumisen jouduin kokonaan opettamaan, eikä se ole vieläkään täysin aukoton. Sisäsiisteyden oppiminen kesti erittäin kauan, ja Gimlillä stressi aiheuttaa nykyäänkin korostunutta tarvetta käydä ulkona. Stressiherkkä se on, ja pieni epävarmuus näkyy perusluonteessa. Koulutuksen myötä suhtautuu ympäristöön yleensä neutraalisti. Ei tule toimeen urosten kanssa, narttujen kanssa tähän mennessä tullut hyvin toimeen. Irtokoiratilanteissa on toiminut yllättäen järkevästi.

 

Ylikorostunut hormonitoiminta on meidän nykyisen arjen suurin haaste. Gimli sekoaa narttujen hajuista, välillä ei tarvita edes juoksuja. Myös naisihmiset saavat Gimlin hormonitoiminnan herkästi sekaisin, jolloin elo muuttuu todella hankalaksi. Tähän saadaan toivottavasti apu kastraatiosta, kunhan tarvittava näyttelytulos on saavutettu.

 

Kokonaisuudessaan suurten tunteiden koira. Gimli tuntee negatiiviset tunteet täysillä, mutta se myös rakastaa koko sydämestään. Se on täysin mun käteen kasvanut koira, joka on opettanut aivan valtavasti. Meidän tiimi hioutuu koko ajan enemmän yhteen, ja mitä enemmän opin Gimlistä, sitä siistimpi koira siitä kasvaa. Vauhdilla ja voimalla, sillä pääsee Gimlin mielestä pitkälle. Jos Gimliltä kysytään, se haluaa olla isona malinois