Koirakoulu Agipower ja Easypower's bordercolliet

Easypower’s Ditzy Doo

Easypower’s Ditzy Doo (”DD”) (FI52563/19) s. 24.10.2019

Koiran tiedot koiranetissä tästä

Jalostusoikeuden omistaja: Taija Salokannel, Salo

Haltija: Anna-Maria Niemelä, Oulu

 

Terveysfaktat:

Lonkat: A/A

Kyynärät 0/0

Olkapäät: terveet

Selkä: VA0, LTV0

Silmät: silmätarkki 28.10.21

 

MyDogDna: 2.3.2021 otettu:

kaikki muut ei kantajuutta – paitsi EAOD -kantaja

Väreistä yms.: tan-points: 2 copies; Dilution (eli ns. laimennusgeeni eli sininen ja lila mahd.): 1 copy; chololate: 2 copies, Merle: 1 copy, saddle tan: 1 copy, long hair: 1 copy

 

dd 3.3.2021  dd 2.3.21

 

 

Ditzy-Dooris 15kg/50cm

 

DD on perusluonneltaan pehmyt ja kiltti koira, muttei missään nimessä kuitenkaan mikään pullamössö. Kotona DD on rauhallinen ja seurailee muun laumansa touhuja. Ei vingu, inise tai läähättele. Haukkuu ainoastaan, kun haluaa ilmoittaa ulkona olevista asioista. DD rakastaa käyttää suutaan, lelut olisi ihana nylkeä pieniksi palasiksi, koirien kanssa leikkiessä parhaita ovat suuleikit ja jos DDtä jokin asia ärsyttää, se napsii hampaita yhteen. Takapihalle halutessaan DD ei raavi ovea tai inise ovelle, hän napsuttaa hampaita yhteen vaatien henkilökuntaa reagoimaan. Pihalla DD voi leikkiä ja spurttailla myös yksikseen ja hänellä on uskomaton kivitutka. Hän mielellään kaivaa syvältäkin nurmikon alta kivet pois ja on paikantanut isojakin kivenmurikoita siirrettäväksi.

 

Kaiken ikäisistä ihmisistä DD tykkää ja olen ollut positiivisesti yllättynyt, että lapsetkin ovat ok, vaikka kokemuksia niiden kanssa on ollut todella vähän. DD:n omassa laumassa on myös toinen koira Lewis, joka on hieman epävarma, terävä ja erittäin vilkas. DD on erittäin taitava pelaamaan Lewiksen tunnetilojen kanssa ja onkin ollut täydellinen koirakaveri Lewikselle ja koirat leikkivätkin keskenään todella paljon, ainakin kerran päivässä. Valitettavasti mallioppiminen toiselta koiralta on ollut niin vahva, joten vieraiden koirien kanssa en uskalla noin vain päästää leikkimään, mutta tuttujen koirien kanssa pystyy huoletta päästää leikkimään. DD antaa itsestään suhteellisen vilkkaan kuvan, mutta uskon, että siinä on paljon mallioppimista, eikä oikeasti ole niin vilkas. DD ei reagoi erilaisiin alustoihin, eikä ole reagoinut ukkoseen, ilotulitteisiin eikä ampumiseen, kun on ulkoiltu ampumaradan lähettyvillä. DDtä on ollut helppo erilaisissa paikoissa, ei arastele uusia ympäristöjä. Allergioitakaan en ole huomannut vaan kaikenlaiset ruuat ovat sopineet. Pohjimmiltaan DD on leppoisa koira.

 

DDn kanssa on harrastettu pääasiassa tokoa ja agility. Hän tykkää touhuta yhdessä ja on aina motivoitunut treenaamaan ja keskittyy omaan tekemiseen täysillä. DD palkkautuu parhaiten leluilla, kaikenlaiset lelut käyvät. Ruokakin kelpaa, muttei se ole läheskään niin palkitsevaa kuin lelut. Valitettavasti omistajan sairastelu on hidastanut kehitystä ja tokosta onkin tehty vain pohjia. DD on reipas oppija, jaksaa yrittää ja kestää toistoja. Flänkkääminen ei ole ollut DD:n kanssa ongelma, vaan pitää linjansa erittäin hyvin paimenkoiraksi. Agilityssä on myös luontaisesti hyvä kääntymään. DDtä on pystynyt hyvin antamaan erilaisten agilityharrastajien mukaan treenailemaan ja on innoissaan touhunnut ihan tuntemattomienkin kanssa.

Videolinkkejä:

DD 2.10.2021 – YouTube

DD lainakoirana2021 – YouTube

DD19 8 2021 – YouTube

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>